Kymmenen vuoden yhteistyö kukoistaa Logistic TKT Systems Oy:n ja Huomenta-yrittäjien välillä

Halleissa riittää tohinaa, robotisoidut monitoimikoneet liikkuvat sujuvasti ja valmiita tuotteita kasataan hyllyihin. Logistic TKT Systems Oy toimittaa kone-, prosessi- ja energiateollisuudelle koneen osia ja komponentteja aina ideasta valmiiseen tuotteeseen asti. Logisticin vahvuus on räätälöinnissä ja vuosikymmenien kokemus kattaa koko prosessin, oli kyse sitten massatuotannosta tai pienemmistä erikoissarjoista.

 

 

Hyvistä ideoista toimivia ratkaisuja

”Meillä on kolme hallia, yhdessä tehdään käsityönä pieniä sarjoja ja yksittäiskappaleita, toisessa on robotiikkaa ja kolmannessa hallissa tehdään paperikoneen teloja ja huoltoja”, kertoo Marjo Kallio-Kuronen. Toiminta on aloitettu vuonna 1992 ja yritys on perheyhtiö jo toisessa polvessa. Tämän kasvussa olevan konepajan tilat löytyvät Pirkkalasta.

Huomenta, siivous, Logistic TKT Systems Oy

Saumatonta yhteistyötä vuosien ajan

Huomenta-yrittäjät Markku ja Mariitta Pylvänäinen ovat ehtineet tulla tutuiksi niin Logisticin henkilökunnan kuin tilojen ja toiminnankin kanssa. ”Aloitimme Huomenta-ketjussa vuonna 2009 ja Logistic oli ensimmäisiä asiakkaitamme”, Mariitta muistelee.

Logisticin positiivinen kasvuvauhti on näkynyt myös erilaisina haasteina siivouspalvelussa. ”Koko ajan tulee varsinkin tuolla tehtaan puolella uusia haasteita”, yrittäjät kertovat. Varsinkin uusin aluevaltaus paperikoneiden telojen huolto tuottaa paljon öljypohjaista likaa lattialle.

Huomenta, siivous, Logistic TKT Systems Oy

”Siellä on rasvaa, öljyä ja ruostetta. Tela pyörii paperikoneessa vuosia, kyllä siinä tulee kaikennäköistä ainetta ulos kun se puretaan hallissa”, Marjo avaa toimintaa. Vaikean likatyypin myötä oikeiden siivoustekniikoiden ja -aineiden valitsemisen tärkeys korostuu merkittävästi. ”Lattiat pestään koneellisesti usein”, Markku kertoo.

Turvallisuus tehdastyöskentelyssä on Logisticilla erityisen tärkeää. Siivous suoritetaan halleissa erilaisten toimintojen lomassa ja yrittäjiltä vaaditaan säännösten mukaista toimintaa. ”Pidämme yrittäjiä kyllä ihan omana henkilökuntana, mutta turvallisuusmääräyksiemme mukaan vierailijoillakin pitää olla turvakengät, hälyliivit ja suojalasit.” Vaikka yhteistyö halleissa sujuu eri työvaiheiden välillä hienosti, on pysyttävä valppaana koko ajan. ”Trukit kulkevat ja osat liikkuvat, kyllä sitä täytyy katsella ympärilleen”, Mariitta summaa.

Huomenta, siivous, Logistic TKT Systems Oy

Huomenta-yrittäjät haluavat taata arjen sujuvuuden

Päivittäisen siivouksen ohella myös yrittäjien hoitamat lisäpalvelut ovat helpottaneet arkea Logisticilla. ”He ovat ihan tämmöinen täyden palvelun paketti”, Marjo kiittelee. ”Pitäisi meilläkin olla kohta pakettiauto että saisi tuotua papereita, kahvikuppeja, kahvia ja maitoa tarpeeksi tänne”, Mariitta nauraa. Myös viherkasvien hoito ja piha-alueiden siistiminen ovat hoituneet yrittäjien puolesta. Yrittäjille on tärkeää, että asiakkaan tarpeet osataan ennakoida: ”Katsomme aina mitä tarvikkeita on loppumassa ja tuomme heti tilalle. Logisticin henkilökunta saa siten keskittyä omiin juttuihinsa rauhassa.”

Marjo on ollut tyytyväinen yrittäjien aktiivisuuteen: ”Kaikki hoituu erikseen pyytämättä. Meillä on siistiä ja lisäsiivouspyynnötkin ovat aina onnistuneet helposti. Kaiken lisäksi he ovat vielä mukavia ihmisiä!”

Huomenta, siivous, Logistic TKT Systems Oy

”Pysyvyys on myös todella tärkeää, ei yhtään tunnu että vieras henkilö tulee siivoamaan”, Marjo lisää.

Kehut saavat yrittäjät hymyilemään ja Marjo kiteyttää yhteistyön fiiliksen: ”Jos nyt pitäisi valita, niin valitsisin heidät kyllä uudelleenkin!”

 

Jos haluat Huomenta-yrittäjän huolehtimaan toimitiloistasi, jätä tarjouspyyntö tästä.

 

 

Teksti: Emma Ketopelto

Kuvat: Markus Isomeri