Korona – Tehostettu siivous

Tehostettu siivous ennaltaehkäisee koronan aikana

Vietämme suuren osan ajastamme työpaikalla, joten tilojen siisteydellä on iso vaikutus viihtyvyyteen sekä terveyteemme. Erilaisten virusten leviämismahdollisuudet ovat hyvät tiloissa, joissa on paljon ihmisiä, kuten toimisto- tai tuotantotiloissa. Työnantaja voi siivouksella mahdollisesti säästää sairauspoissaoloissa, joten puhtauteen kannattaa panostaa.

Huolellinen toimistosiivous ja oikeanlaiset pesuaineet tehoavat viruksiin, myös koronavirukseen. Siivouksen tilapäinen lisääminen sekä tehostaminen ja muutenkin oikeanlaiset siivousprosessit voivat estää koronavirusepidemian leviämistä työpaikallasi.

Pyydä tarjous tehostetusta siivouksesta »

Miksi tehostetulla ylläpitosiivouksella on juuri nyt merkitystä?

Palveluihimme kuuluvat erikoissiivoukset, kuten tehostettu ylläpitosiivous ja desinfiointisiivoukset, esimerkiksi ehkäistäessä koronavirustartuntaa. Huomenta-siivousyrittäjämme ovat aina palveluksessasi, myös haastavissa tilanteissa.

Tehostetun siivouksen avulla ennaltaehkäiset ja hallitset tehokkaasti erilaisten virusten, kuten koronaviruksen (COVID-19) leviämistä. Influenssakauden aikana, sekä erityisesti juuri nyt koronaviruksen aikana, olisi tärkeää tehostaa tilojen siivousta.

Tehostetun siivouksen aikana tulisi keskittyä erityisesti niihin pintoihin, jotka ovat alttiina kosketuksille, sillä virukset leviävät pisaratartunnan lisäksi kosketuspinnoilta. Tehostetun siivouksen periaate tarkoittaa, että epidemian torjumisessa kaikkien kriittisten pintojen huolellinen puhdistaminen tehostuu eli keskitytään niin sanottuihin kosketuskohtiin. Kosketuskohtia ovat esimerkiksi toimitilojen ovenkahvat, tuolien selkä- ja käsinojat, valokatkaisijat, vesihanat ja pöytäpinnat.

Puhdas tila osoittaa työntekijöillesi, että teet kaikkesi heidän terveytensä suojelemiseksi.

Meidän siivousprosessiin voit luottaa

Pesemme kätemme

  • Teille tullessa ja teiltä lähdettäessä
  • Siirryttäessä työtehtävästä toiseen
  • Tauolle mentäessä ja sieltä tullessa
  • Kaikissa tilanteissa, joissa mikrobit voivat levitä

Käytämme suojakäsineitä

Vaikka huolehdimme hyvästä käsihygieniasta, niin käytämme myös suojakäsineitä, kertakäyttöisiä ja kestokäsineitä. Käyttämämme kestokäsineiden pinta pestään samoin kun kädet.

Työtapa

Siivous suoritetaan aseptisessa työjärjestyksessä. Aseptinen siivous tarkoittaa, että siivotaan puhtaasta tilasta likaisempaan päin sekä ylhäältä alaspäin. Aseptisen siivouksen tarkoitus on poistaa lika sitä levittämättä.

Pesuaineet ja desinfiointi

Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta THL:n ja TTL:n ohjeiden mukaisesti. Saniteettitiloissa siivousta voidaan tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta.

Puhtaasti parempaan päivään

Pesemme ja puhdistamme kaikki siivousvälineet ennen käyttöä. Turvallisuus ja puhtaus on meille tärkeää.

Huomenta-ketjun varautuminen koronavirukseen

Kaikille Huomenta-yrittäjille on toimitettu kattava ohjeistus ylläpitosiivouksessa huomioitavista asioista sekä mahdollisen koronavirusepäilyn jälkeisestä desinfiointitoimenpiteistä. Päivitämme ohjeita tarpeen mukaan.

Lisätietoja voit tiedustella omalta Huomenta-siivousyrittäjältäsi tai ottamalla yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta.

Tällä hetkellä tärkein varotoimi on huolellinen käsihygienia. Suosittelemme tulostamaan THL:n ohjeistukset » näkyvälle paikalle toimitiloihinne.

Ohjeistuksia koronavirukseen varautumisesta löytyy Työterveyslaitoksen sivuilla »

Ota yhteyttä »