5 vinkkiä turvalliseen paluuseen työpaikalle
5 vinkkiä turvalliseen paluuseen työpaikalle

Kun koronavirusrajoitukset poistuvat ja palaat työpaikalle, saatat huomata, että moni asia toimistolla on muuttunut. Viereinen työpisteesi saattaa olla tyhjillään ja kahvitauollekin mennään porrastetusti. 

Monet yritykset ovat ilmoittaneet järjestävänsä työntekijöiden paluun toimistolle vaiheittain, jotta riittävistä turvaväleistä ja työntekijöiden turvallisuudesta pystytään huolehtimaan. Siivouksen tehokkuuteen kiinnitetään myös erityistä huomiota ja erilaiset tehostetut siivoukset ovat vakiintuneet normaalin siivouksen yhteydessä. 

Alta löydät viisi vinkkiä, nappaa ne talteen syksyä varten.

1. Pese (vieläkin) kädet

Vaikka käsidesiä on saatavilla, niin pese kädet huolellisesti saippualla.

​Pese kätesi aina:

  • kun saavut työpaikalle
  • ennen ruokailua
  • wc-käynnin jälkeen
  • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Käsienpesuohje »

2. Puhdista työvälineet

Vaikka me mielellämme huolehdimme toimiston siivouksesta niin huolehdithan itsekin työvälineiden puhdistuksesta? 

Puhelin on hyvä puhdistaa siinä missä muutkin pinnat, joihin tulee koskettua. Voit pyyhkiä siivousliinoilla oman puhelimesi ja näppäimistön säännöllisin väliajoin. ​Pidä työtilat, kuten työpöytäsi helposti siivottavina.​

3. Pidä turvaväliä

Hallituksen antama etätyösuositus päättyy 1. Elokuuta 2020, mutta aiemmin annettuja ohjeistuksia on silti hyvä muistaa noudattaa palatessa työpaikalle.

Turvavälietiketti:

  • Pidä kahden metrin turvaväli työkavereihisi
  • Yritä minimoida kontaktit päivän aikana, palaverit voi vieläkin pitää verkossa
  • Suosi portaita ja jos käytät hissiä, käytä sitä vain yksin
  • Huomioi turvaväli myös lounaalla ja kahviautomaatilla

4. Yhdistä työmatka ja hyötyliikunta

Varsinkin kesäisin ja syksyisin työmatkan taittaminen pyöräillen tai kävellen on oivallinen tapa lisätä aktiivisuutta arkeen sekä välttää ruuhkaisia julkisia kulkuvälineitä.

Liiku siis työmatka kävellen, polkupyörällä tai omalla autolla, jos vain mahdollista. Saat virkeän mielen kaupan päälle.

5. Tehosta toimistosiivousta

Syksyllä influenssakauden aikana, sekä erityisesti juuri nyt koronaviruksen keskellä, olisi tärkeää tehostaa työpaikkojen siivousta.

Tehostetun siivouksen aikana tulisi keskittyä erityisesti niihin pintoihin, jotka ovat alttiina kosketuksille, sillä virukset leviävät pisaratartunnan lisäksi kosketuspinnoilta. Tärkeitä kosketuskohtia ovat esimerkiksi toimitilojen ovenkahvat, tuolien selkä- ja käsinojat, valokatkaisijat, vesihanat ja pöytäpinnat.

Mahdollistamme yrityksellesi turvallisen paluun takaisin toimistolle toimistosiivouksen muodossa.

Huomenta-ketjun siivouspalveluilla paluu toimistolle on mahdollista toteuttaa turvallisella tavalla. Jätä yhteystietosi niin jutellaan lisää.